Coretan Aqilah Husna
Just another WordPress.com weblog

Oct
28

Lama dah xconteng2 kat blog ni..bulan ni, rasa kurang happy sikitlah…rasa kosong…tp, xpelah..apa2 pun, aku kena hadapi semua ni jugak..xleh nak lari2…may be, semua 2 ada hikmah..walaupun, ada sesetengah orang nmpk aku ni mcm heartlesslah apalah…tp, aku rasa, aku a lit bit sensitif sebenarnya…cuma kadang2, aku xleh express depan orang ramai..mungkin sbb ego..hoho…so, buat2 mcm xde benda yang berlaku r…cuma kadang2, rasa nak 1 ruang yg jauh dari orang ramai…kadang2 rasa rimas..bosan sgt ke egypt ni? sampai bakal2 wartawan MELODI ada kat sini? kadang2 rasa muak berada dalam enviroment begini…bosan dengan apa yang berlaku..sampai aku dah lali apa yang berlaku kat sekeliling. kadang2 rasa mcm nak cakap face to face “wei, sebenarnya kan, aku xsuka doh tgk muka ko lg. blah” hahaha…agaknya, puas kot after cakap mcm 2…tp aku rasa, mcm xbaik r plak kan…so, aku pun diam…hahaha…hmm…xcukup dengan 2, bulan ni jugak, ada sorang mmber aku balik Malaysia tuk selama2nya…aduh..sedih pulak rasanya, walaupun, aku dgn dia xcakap bnyk sgt..tp terasa jugala.. hmm..aku xsuka perpisahan….kadang2 rasa pelik dan tertanya2 “Why does it take a minute to say hello and forever to say goodbye?”…semoga boleh berjumpa lagi suatu hari nnti🙂

Oct
20

hello..testing…apa ni

Answer here

Sep
06

dah lama xconteng2 kat blog ni….tup tap tup tap…dah nak dekat dua bulan ada kat malaysia..dan egypt pun dah panggil2 suruh balik sana…hahaha….anyway, SELAMAT HARI RAYA!!!! :D sedih rasanya sbb dah nak kena balik egypt..bukan xseronok duk egypt..tp rasa mcm pergi camping lak…huhu..camping yang lama…so, bila setahun sekali balik rumah, rasa lega…balik malaysia pun, banyak masa habis kat rumah je… saya mintak maaf kat kawan2 saya sekiranya saya balik malaysia senyap2…actually sy ada inform kat facebook yg sy balik malaysia..sama ada korang perasan ke x, xtahulah…cuma, rasa mcm kekok pulak, kalau2 sampai malaysia, terus text semua orang yg aku ada kat malaysia…haha..kalah artis..artis pun xbuat mcm 2…😛 sorrylah yek… aku xada transport nak jalan2…kalau ada kenari, dah lama dah kaki ni, berjalan je….hihihi…xpe, next time leh jumpa lg.

ANYWAY SAYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…MAAF ZAHIR DAN BATIN

Jul
18

hye…sihat…siapa anda?

Silalah tanya kalau nak tanya🙂

Jul
08

saya nak ucapkan terima kasih kepada rakan2 yang meng”wish” saya pada hari ini dan semalam. Pada umur sy yg ke 20 ini, saya nak meminta maaf pada semua yg sy kenali atau pun tidak jika saya ada membuat salah apa2. maafkan saya, kerana, sy hanyalah manusia biasa yang sentiasa melakukan kesalahan. Terima kasih jugak kepada housemate sy yg telah memberi “kawan baik” dan kek tart kepada sy.. sy amat terharu, wlpn kadang2 muka sy kurang expression..hahahaha…dan terima kasih juga kepada family sy, mama n baba sbb ingt besday saya… :))

Pada umur yang ke 20 ini, sy cuba berubah untuk menjadi lebih baik dan xnakal2 lagi..huahuah…kalau boleh r…

doakan sy berjaya dalam segala bidang di dunia dan akhirat..

wish me good luck for final exam ni!!!

GAMBATEH!!

Jul
06

banyak benda sy nak wish.

sy dah tulis atas kertas malam ni.

1 page jugaklah.

xde pape sgt pun..cuma suka2 tulis.

mgkn, itu luahan yg sy rasa skrg.

Jun
17

hmm…yea…betullah kata pepatah 2.. walaupun, ayatnya sebaris, sepotong, tp kesannya mendalam..apatah lg, org yang rapat dgn kita yang berkata2 sebgitu.. rasanya, ibarat bola kaca yang yang jatuh berderai ke muka bumi, menjadi cebisan2 kecil..cubalah gam..boleh ke? mgkn kalau kita gabungkan kesemua cebisan2 kaca 2, mungkin boleh kita gam…tp adakah ia kukuh seperti dulu? saya rasa, tidak pun..kata2nya berlegar2 dikepala….mula timbulnya perasaan benci dalam diri…lalu, persahabatan itu seperi diasia2kan begitu sahaja..tiada erti lagi…

mungkin aku akan jd orang yang bebeza selepas ni…tiada lagi gelak ketawa, tiada lagi gurau senda…maaf..aku bukannya sengaja..tp bagi manusia yang biasa, mungkin aku perlu waktu untuk lupakan..walaupun, sememangnya, aku bukan seorang yang mudah untuk lupakan..

Jun
15

hari saya akan mula untuk kemas2 untuk pindah rumah di azarita…makin jauh dengan U baru..tp dekat pula dgn U lama..hihi..yea..hari ini, aku mcm rasa ting tong sikit..xtahulah..mungkin mcm bnyk sgt tahan marah, smpi dah tertahan lagi..yea..org kata, kalau kita xluahkan apa yg kita xpuas hati, lama2 makan dalam..betullah 2…hmm..xpe r..aku pun, dah cool n mls nak fikir….

Fuh.. penat sungguh kemas2 barang..bilik aku dgn inarah pun dah berkotak2 barang nak angkut..plus almari lagi…adeh..mmg pancit r…hihi..tp aku still lum kemas hbs lagi ini..sbb masa kemas2 2, tibe2 ternampak 3 tiket wayang..1 tiket wayang 2, aku tgk dgn member schoolmate aku dulu..cetita UP kat jusco..ya..cerita 2 best n touching gak, walaupun ianya kartun.. tp ada lg 2 tiket wayang aku tgk dengan lama…😦 teringat kenangan2 lama.. hampir setahun aku simpan tiket 2.. xtahulah knp..aku selalunya buang je tiket2 wayang bila dah lama2 simpan..tp 2 tiket ni mcm unik je..dah nak setahun..tp mcm baru beli je…tulisannya masih jelas untuk dibaca.. sedih… terasa mcm dia ada kat sebelah aku, sedang bercakap2 dgn aku.. gelak bersama2…tp suara 2 kian lenyap…

aku bukannya cengeng..cuma rasa, mcm sedikit kesal..xtahulah..mungkin aku tahu, atau mungkin x, apa yg aku kesalkan.. anyway, thanks sebab menjadi sahabatku😀 and xputus2 mengembirakan aku saat2 akhir hayatmu🙂

Jun
14

2 bulan atau 3 bulan lagi??

melihat kawan2 sedang membilang hari untuk pulang ke tanah air..

Tipulah, kalau xada rasa cemburu atau xsenang hati…

tapi aku hanya boleh tersenyum..

untuk menutup rasa sedihku…

Sedih..sayu…

pabila teringat apa yang berlaku…

tapi aku tak mampu nak berpatah balik, kerana tiada jalan untukku tuk berpatah balik…

aku hanya ada jalan di hadapan aku, untuk teruskan perjalanan ini..

sama ada, untuk bangkit balik, atau terus gagal..

walau aku selalu gelak atau bergurau dengan kawan2..

tapi hati ini, xdapat nak menafikan dan xberhenti-henti menangis…

tangisan kekesalan…

xmengapa..

aku kena terus bangun..

jangan biarkan diriku hanyut lagi..

akan ku cuba sedaya upaya untuk final nnt..

walaupun xseberapa usaha aku…

akan ku cuba untuk perbaiki lagi…

Jun
12

Kehidupan kita didunia ini bukannya satu drama yang kita boleh agak kesudahannya nanti..pasti kita tertanya2kan, mcm mana kehidupan kita pada masa akan datang…mcm mana life kita? mcm mana itu mcm mana ini? aaii, xdpt nak bayangkan…

tibe2 teringat zaman2 sekolah dulu, orang yang ponteng class, lalu ikut bawah longkang, orang yang jual firework, buli orang, bisnes kecik2 dari sekolah rendah dulu, akhirnya kat sini jugak aku berada…kekeke… kalau nak diikutkan, mmg nakal sgt aku dulu + degil. tp aku enjoy buat semua 2. rasa seronok. aku tidak NERD ok? so, aku rasa, mcm kehidupanku xdelah suram sgt..tp dengan kenakalan + kedegilan aku ni lah, yang buat aku rasa, mcm zaman kanak2 aku seronok.. walaupun, xmembesar mcm budak2 lain, dengan Playstation diaorang, gameboy diaorang dulu…tp life aku tetap best…😀 masuk je, sekolah menengah, aku terus insaf n baik sikit… keke.. masa kat sekolah menegah, aku jd pengawas…garang dulu, budget r dulu..hahaha…yelah, baru dilantik, so membudget r sikit..form 2, aku jd ketua jaga kantin..huhuhu…jaga kantin r paling payah kot…kerja aku, amik kedatangan pengawas2 yang bertugas + denda pengawas yg dtg lmbt bertugas…hahahaha..syok, buli2 org ni…naik je form 3, aku sibuk dgn PMR..aku xactive cocu dulu…aktif pun taekwando je…oh ye..teringat masa sparing dgn classmateku, hanif…habis kena sepak muka aku dgn dia..mcm xaci pulak..dia tinggi, lawan dgn aku yg pendek ni..tp nak bt mcm mana, time 2, aku dgn dia je tali pinggang merah… huhuhu…aaii..seronoknya ingt zaman sekolah2 dulu..pergi naik basikal…kayuh kayuh kayuh…bg aku, masa zaman2 sekolah dulu, semua mcm nak control ayu n macho r..apa r…menyampah..bagi aku, aku selesa naik basikal, lantaklah apa org kata, janji aku selesa…naik form 4, aku sedih skitlah, member aku masuk MRSM…tp xpe r…ada member lain, mcm nab n yana…nab ni, aku kenal dia dr sekolah rndah lg…masa form 4, semakin rapat r ktorg…n yana sekali…huhuh…kami mmg suka memberontak je kat sekolah…kawad? MALAS.. sukan? MALAS…ahahahah..semuanya malas r..tp masa form 4, aku jd ajk buletin…seronok gak edit2 ni…n seronok gak jd ajk ni, sbb nnt gunakan alasan ini, supaya, xmasuk kawad kaki…errkk..aku benci kawad..ntah..keliru kanan kiri..nnt org pusing kanan, aku pusing kiri..hahaha… pape pun, Tengok sekarang, mcm xpercaya jugak, kawan2 aku ramai yg sekarang kat menara gading…walaupun, nakal2, dpt jugak masuk U..huhuhu…kan saya dah kata, kehidupan ini bukan drama yang kita boleh agak endingnya…so, kalau ada budak2 yang nakal ni masa kecik2 ni, jgnlah asyik nak marah diaorg je…diaorg bukan jahat..cuma nakal sikit je..nak membesar r katakan..kekekekeke…. dulu saya pernah terfikir, saya akan belajar kat mana n course apa..akhirnya, sy dah dapat jawapannya jugak yang sekrang saya berada dimana…tp hari ini, sy terfikir pula, apa akan berlaku kat saya, 6-10 tahun akan datang??? aiii…

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.